Contact Info    

INDIPA gevestigd in de “European Region of the Future”!

Noordrijn-Westfalen is “European Region of the Future 2016/17”.

Noordrijn-Westfalen, met Düsseldorf als hoofdstad, neemt opnieuw de eerste plaats in bij de ranking van “European Cities and Regions of the Future 2016/17”. In dit onderzoek van het fDi Magazine, dochter van de Britse Financial Times, zijn 481 plaatsen in Europa met elkaar vergeleken en heeft de jury, bestaande uit bedrijfsexperten en redacteuren, Noordrijn-Westfalen wederom uitgeroepen tot het meest attractieve bedrijfs- en investeringsgebied.

“Als leidende economische en industriële regio met een hoog markt- en investeringspotentieel, zijn wij een magneet voor internationale investeerders. Meer dan 18.000 bedrijven van over de hele wereld hebben de voordelen van een vestiging in NRW ontdekt”, aldus Minister van Duin van economie van NRW.

NRW heeft de titel met name te danken aan de florerende industrie, vooral op het gebied van logistiek en farmacie met wereldwijde spelers als Bayer, Deutsche Post DHL en Evonik. Daarnaast scoort NRW als centrum voor innovatie en patenten, als ook vanwege de grote dichtheid van onderwijs- en onderzoeksinstellingen.

Naast de koppositie in het algemeen klassement, staat NRW in vergelijking met de West-Europese bedrijfsgebieden en de Europese grootgebieden ook op de eerste plaats. In de categorieën “Human Capital and Lifestyle” en “FDI Strategy” neemt NRW na Schotland en Zuidoost-Engeland een tweede plaats in. Zo trekt de digitale deelstaat vooral aan met een hoge breedbandsnelheid en de One-Stop-Service van landseigen ontwikkelingsmaatschappij NRW.INVEST.

De criteria bij de ranking van Europese steden en gebieden waren onder meer economische groeicapaciteiten, human capital en levenskwaliteit, kosten efficiëntie, infrastructuur en zakelijk klimaat, maar ook de marketing en FDI-Acquisitiestrategie en regionale infrastructurele projecten.

Bron: https://land.nrw/de/pressemitteilung/nordrhein-westfalen-als-european-region-future-20162017-ausgezeichnet