Skip to main content
Har-Tru Case Study

Case Study: Andes

Projekt details

Klant

Andes

Onze diensten
  • customer service
  • GmbH oprichten
  • Market entry support
  • Duitse vertegenwoordiging
  • Duits kantooradres
  • marketing support

Softwarefabrikant Andes heeft zijn hoofdkantoor in Eindhoven, Nederland. Het bedrijf is marktleider in Nederland en biedt steden en regionale overheden software voor proces automatisering op het gebied van vergunningen en meldingen. Aangezien het marktaandeel in Nederland op een bepaald moment nog maar weinig groeipotentieel bood en Duitsland op het gebied van digitalisatie achterliep op Nederland, lag de stap naar de Duitse markt voor de hand.

De grote uitdaging was om als buitenlandse softwareproducent Duitse overheden als klant te winnen. Gelet op de destijds relatieve onbekendheid met SaaS oplossingen, de regels voor bescherming van persoonsgegevens en andere juridische kwesties, was het een absolute uitdaging om de, als nogal conservatief beschouwde, doelgroep te overtuigen van een “pionierssamenwerking” met een Nederlandse leverancier.

Impressies

Samenwerking met INDIPA

Partner voor de Duitse markt

Reeds vanaf het begin was INDIPA Andes’ partner voor de Duitse markt. INDIPA identificeerde klanten en contactpersonen en regelde persoonlijke afspraken met hen.

INDIPA-directeur Christoph Schulte werd al gauw de Duitse vertegenwoordiger van Andes. Christoph begeleidde de persoonlijke afspraken van Andes medewerkers en voerde deze ook deels op eigen verantwoordelijkheid uit. Hier bleef het niet bij; Christoph Schulte begeleidde het market entry proces gedurende meerdere jaren totdat de samenwerking met de eerste overheidsinstanties begon. Tot die tijd waren er verschillende meetings nodig zoals salespresentaties, coördinatiebijeenkomsten en onderhandelingen met potentiële klanten. De wensen en eisen van de overheden met betrekking tot het digitaliseren en automatiseren van hun werkprocessen moesten begrepen en in kaart gebracht worden, hetgeen INDIPA eveneens met succes begeleidde.

Vervolgens ondersteunde INDIPA Andes bij de oprichting van een Duitse GmbH en fungeert sindsdien als maatschappelijk zetel voor het technologiebedrijf. 

Tevens adviseerde INDIPA Andes ook op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens en assisteerde ze bij het vinden van een Duitse hosting partner.

De groei van Andes in Duitsland maakte de oprichting van een speciaal sales team noodzakelijk. Christoph Schulte is nauw betrokken bij het proces van het selecteren en aannemen van salesmedewerkers van Andes. Hij begeleidt ook nauwgezet de onboarding van sales medewerkers en geeft individuele sales trainingen als onderdeel hiervan.

Bovendien biedt het INDIPA-team al jaren lang de customer support aan Andes klanten.

Resultaat

GmbH opgericht, eerste Duitse klanten gewonnen, fantastisch!

Andes is erin geslaagd om haar bedrijf in Duitsland succesvol op te zetten en groeit inmiddels hard. INDIPA en haar Managing Director Christoph Schulte hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. INDIPA is vanaf het begin op vele niveaus zeer succesvol geweest in het ondersteunen van de market entry en groei van Andes in Duitsland.

  • Vlotte oprichting van een GmbH

  • Eerste klanten in Duitsland snel gewonnen

  • Stevige groei van Andes in Duitsland

Feedback Andes

“Het was een genoegen om samen te werken met het team van INDIPA. Samen hebben we ons Duitse bedrijf opgezet en onze eerste Duitse klanten geworven. Fantastisch!”“

Algemeen directeur Andes, Marc van Brakel