Skip to main content
Een goed begin…

Ondernemen in Duitsland

Alle theoretische kennis over de oprichting van een Duitse onderneming vindt u hier.

Waarom niet naar Duitsland?

Het valt veel Nederlandse bedrijven niet mee om hun producten of diensten ook over de grens aan te bieden. Het onvoldoende beheersen van de taal, de onbekendheid met de professionele cultuur en omgangsvormen, de juridische en belastingtechnische vragen die opkomen – het zijn allemaal redenen waarom de plannen om een onderneming te starten in Duitsland nog maar even terzijde worden geschoven. Jammer, want zo blijven kansen liggen…

Natuurlijk, Duitsland!

Herkent u dit? Dan bent u bij INDIPA aan het goede adres! Wij verlagen de drempel naar de Duitse markt waardoor de stap naar het buurland een makkelijke wordt. Wij nemen alles uit handen, zelfs de klantenservice om uw Duitse klanten in het “hochdeutsch” en op professionele wijze te kunnen bedienen. Mocht u dat willen natuurlijk. Mocht u eerst liever willen werken aan een Duitse uitstraling voor uw onderneming, dan kunt u bij INDIPA terecht voor een Duits telefoonnummer en een kantooradres in Düsseldorf, net over de grens. Ook adviseren wij u graag bij het oprichten van een GmbH of andere Duitse rechtsvorm. INDIPA staat niet aan de zijlijn, maar sámen met u in de startblokken; wij pakken mee aan bij het zetten van een eerste stap op de Duitse markt. Samen boeken we succes in Duitsland! 

Meer weten?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder onder “Onze diensten”. Mocht u meer achtergrondinformatie willen hebben over een van de drie onderstaande onderwerpen, dan kunt u daarop klikken:

Onze diensten

Wij bieden een breed scala aan diensten voor uw projecten op Duitse bodem: