Skip to main content
Onze diensten

Werving en selectie

U zoekt een Duitse medewerker? INDIPA vindt een passende kandidaat, vooral voor de sales-posities binnen uw bedrijf.

Als “sales-functie” specialist, vult INDIPA al 15 jaar met succes vacatures in alle sectoren. Wij zijn begonnen als scout voor grotere personeelsadviesbureaus en hebben hier vele posities met succes weten te bezetten. Intussen zijn wij specialist geworden in het efficiënt en nauwkeurig invullen van salesfuncties en het plaatsen van Duitse managers.

Wij begrijpen onze klanten en hun specifieke behoeften, op basis waarvan wij een passend profiel opstellen. Of het nu via een jobadvertentie verloopt, of gaat om een rechtstreekse werving, wij vinden snel en discreet de beste kandidaten voor onze klanten (m/v/d). Wij voeren intensieve eerste gesprekken en zorgen ervoor dat wij onze klanten alleen geschikte kandidaten voorstellen, die bereid zijn voor een verandering.

Focus op een efficiënte persooneelsbezetting

Hoewel onze aanpak minder een holistisch personeelsadvies is, gebaseerd op lange termijn rekruteringsstrategieën of “employer branding”, vinden wij in plaats daarvan voor onze middelgrote klanten simpelweg snel en efficiënt geschikte versterking. Meestal betreft het zeer zelfstandig werkende, betrouwbare en met veel initiatief uitgeruste managers van de Duitse markt. Naast ons grote netwerk en onze uitgebreide kandidatendatabase maken wij natuurlijk ook gebruik van de gevestigde platforms en social media kanalen voor werving.

Eerlijke prijzen met permanente kostenbeheersing

Wij zorgen voor zeer billijke prijzen met een beloning die in overeenstemming is met de uitgaven en waarvan een klein deel is gebaseerd op succes. Door constante rapportering hebben onze klanten op elk moment de gewenste kostencontrole.

Als partner von onze klanten

Afhankelijk van de strategie van onze klanten, ontwikkelen wij samen met hen de perfecte sales-organisatie. Worden doelstellingen beter bereikt met ondersteuning van onze medewerkers, van vertegenwoordigers of van groothandelaren?

Als een nauwe band met het moederbedrijf, of een uitgebreide ontwikkeling van specifieke kennis op de voorgrond staat, is het in dienst nemen van eigen medewerkers waarschijnlijk de juiste beslissing. Echter, als het erom gaat een snelle eerste feedback van de markt te krijgen, kan het zinvoller zijn om met één of meer vertegenwoordigers te werken. 

Voor beide situaties bieden wij de oplossing. 

Loonadministratie in Duitsland

Bij het aannemen van werknemers in Duitsland, krijg je automatisch te maken met Duitse belasting- en socialezekerheidswetgeving. Wij ondersteunen onze klanten met behulp van ons netwerk in loonadministratie en alle aanverwante onderwerpen. Voor veel van onze klanten is het belangrijk om één contactpersoon te hebben voor alles wat te maken heeft met “werknemers in Duitsland”. Wij leggen uit welke wettelijke regelingen een rol spelen en wat verder gebruikelijk is op de Duitse markt. Voor onderwerpen zoals een lease-auto, kantoor aan huis, ziektekosten-, zorg-, pensioen-, werkloosheidsverzekering, U1 en U2, een bedrijfspensioenenregeling, een werkgeversaansprakelijkheidsverzekering, bijkomende loonkosten en uitkeringen, passende salarissen, vakantieregelingen etc. zijn wij een deskundig aanspreekpunt en beschikken wij over een gevestigd netwerk, zodat voor al deze onderwerpen een zinvolle regeling kan worden gevonden. Bovendien staan wij voor uw Duitse werknemers graag als eerste aanspreekpunt ter beschikking. Zo worden mogelijke onzekerheden over het werken voor een buitenlandse werkgever snel uit de weg geruimd.

Wat maakt de diensten van INDIPA zo uniek?

Wij zijn consultants én operators. Steeds richten we ons op het succes van onze klanten. Gezamenlijk ontwikkelen we de optimale en efficiënte bewerking van de Duitse markt en voeren deze consequent uit. De regelmatige uitwisseling met onze klanten over strategische en operationele kwesties, onze flexibiliteit en “hands-on mentaliteit” maken ons uniek.