Skip to main content

Over ons

INDIPA is een Duits bedrijf, gespecialiseerd in consultancy en diensten voor uw exportactiviteiten en ontwikkelingsprojecten in Duitsland. INDIPA is bedrijsfadviseur én commerciële dienstverlener.

Wij ondersteunen uw succes op de Duitse markt.

Waar we vandaan komen…
Wij adviseren én zetten om

INDIPA (staat voor INternational DIenstleistungs PArtner) werd in 2006 opgericht door Christoph Schulte.

Na zijn middelbare school en succesvolle bankopleiding studeerde Christoph bedrijfskunde in Bochum en Keulen. Als afgestudeerd bedrijfskundige werkt hij voor Mercuri International, een internationaal managementadviesbureau voor marketing en verkoop. Hij heeft DAX®-genoteerde bedrijven als BASF, Commerzbank, Deutsche Post en bekende bedrijven als Camfil Farr, DORMA, PwC, Smurfit Kappa en WIKA geadviseerd.

Om zijn bedrijfsidee te realiseren om klanten niet alleen te adviseren, maar hen ook te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden en bij het doorvoeren van verbeteringen, richtte Christoph INDIPA op. Zijn neiging om complexe zaken te doorgronden (getuige ook zijn lidmaatschap bij Mensa, www.mensa.org) en zijn hands-on mentaliteit worden weerspiegeld in het INDIPA bedrijfsmodel. En tevens in de kwaliteiten van zijn team. We kunnen met recht zeggen, dat het “INDIPA-DNA” bestaat uit enerzijds strategische en doorgrondige analyse en anderzijds uit praktische en operationele omzetting, zoals in één oogopslag in het diagram rechts te zien is.

Inhoudelijk ligt de focus van INDIPA’s activiteiten op de uitgebreide, commerciële ondersteuning van haar internationale klanten in Duitsland. Onze diensten strekken zich uit van marktanalyse tot het uitwerken van een marktontwikkelingsstrategie, de oprichting en vestiging van een Duits bedrijf inclusief een bedrijfsadres, en de operationele overname van administratieve en sales activiteiten van onze klanten. INDIPA hecht bijzonder veel gewicht aan het aspect van een goede samenwerking met haar klanten. Dat betekent dat we niet alleen nauw samenwerken, maar ook graag op lange termijn. Daarbij houden we steeds de belangen van onze klanten in het oog.

Keer op keer zijn INDIPA-klanten verrast over hoe goed het INDIPA-team hen, hun producten en hun klanten kent en hoe toegewijd alle teamleden! Lees ook graag onze referenties.

Uw team in Duitsland

Uw INDIPA-team is bereid!

Gebruik onze meer dan 50 jaar ervaring in professionele en Duitstalige klantenservice voor uw Duitse klanten. Of profiteer van onze slanke processen en ons netwerk van meer dan 100 bedrijfsformaties in Duitsland.


De basisprincipes van ons werk
  • Onze visie:

    Ondernemers zijn succesvol in Duitsland, omdat ze onze klanten zijn.

  • Onze missie:

    We vergroten het economische succes van onze klanten door hun kerncompetenties te combineren met onze commerciële knowhow.

  • Onze normen:

    Duurzaamheid, vertrouwen (openheid, transparentie, controle) und partnerschap. 

Profiteer van ons netwerk.
Onze partners

INDIPA biedt een uitgebreid scala aan diensten, zodat onze klanten zich uitsluitend kunnen richten op hun kernactiviteiten. Op gebieden waar specialistische kennis nodig is, werkt INDIPA samen met volgende samenwerkingspartners: