Skip to main content

Case Study: Har-Tru

Projekt details

Klant

Har-Tru

Onze diensten
  • customer service
  • GmbH oprichten
  • Market entry support
  • Duitse vertegenwoordiging

Har-Tru is een Amerikaans bedrijf dat al meer dan 90 jaar materialen voor de aanleg van tennisbanen produceert en op de markt brengt. Har-Tru is niet alleen ’s werelds grootste producent van aggregaat voor tennisbanen (Har-Tru Green Clay), maar biedt ook hard court coatings, all-season court oppervlakken en tennisbaanapparatuur en accessoires. Het unieke HyQ ondervloerse irrigatiesysteem draagt ook in grote mate bij aan het succes en de positie van Har-Tru als innovatieleider. Op Har-Tru banen worden wereldwijd veel professionele toernooien gespeeld. Het bedrijf wilde zijn ambitieuze groeidoelstellingen realiseren in Europa, met name in Duitsland.

De geografische afstand, taalbarrière, gebrek aan kennis van de Duitse tennismarkt en het ontbreken van een netwerk maakten het echter onmogelijk om vanuit de VS de Duitse markt succesvol te bewerken. Daarom moest er een filiaal worden opgericht in Duitsland. Echter, het zoeken naar geschikte kantoorruimte en het aannemen van personeel zou niet alleen aanzienlijke kosten met zich mee hebben gebracht, maar zou ook veel tijd hebben gevergd, wat in de seizoensgebonden tennisbusiness zou hebben betekend dat we minstens één seizoen meer zouden moeten missen.

Impressies

Samenwerking met INDIPA

Wederzijds vertrouwen en een open communicatie

Vanaf het begin werd de samenwerking tussen Har-Tru en INDIPA gekenmerkt door wederzijds vertrouwen en een zeer open communicatie. INDIPA begeleidde in eerste instantie de oprichting van de Duitse GmbH en legde parallel de eerste contacten namens Har-Tru in de markt.

In plaats van een filiaal op te richten, heeft Har-Tru zijn hoofdkantoor bij INDIPA en alle communicatie verloopt via het interne sales-team van INDIPA in naam van Har-Tru. Dit betekent dat INDIPA alle vragen van klanten telefonisch of per e-mail beantwoordt, klanten adviseert, sales-gesprekken voert, offertes opstelt en orders verwerkt. Uiteraard beheert INDIPA alle informatie op een gedeelde cloud drive, zodat Har-Tru altijd toegang heeft tot alle processen, documenten en opgebouwde knowhow.

INDIPA is verantwoordelijk voor de business unit “Har-Tru Green Clay” en heeft het marktaandeel, beginnend met het zoeken naar een logistieke partner tot de volledige ondersteuning en levering aan alle klanten, binnen een jaar opgebouwd van 0% naar 100%.

INDIPA doet de belangrijke zoektocht naar zakenpartners, van agenten tot samenwerkende tennisbaanbouwbedrijven, vindt potentiële partners, legt contacten en begeleidt gesprekken totdat ze zijn afgerond.

Bovendien is INDIPA-directeur Christoph Schulte intensief betrokken bij de strategische en operationele planning van marktontwikkeling en implementeert hij individuele maatregelen met zijn team of zoekt hij partners om dit te doen. Door de nauwe samenwerking is INDIPA ook in staat om de webshop te optimaliseren en de online marketing te verbeteren.

Christoph is niet alleen de belangrijkste contactpersoon voor tennisclubs over het onderwerp “Har-Tru Green Clay”, maar houdt ook trainingssessies voor tennisbaanbouwers.

Voor juridische vragen of het opstellen van veiligheidsinformatiebladen heeft INDIPA snel geschikte partners gevonden, zodat Har-Tru ondanks de geografische en taalkundige afstand een solide zakelijke basis heeft in Duitsland. Het INDIPA-team is ook nauw betrokken bij administratieve kwesties of de samenwerking met de belastingadviseur, zodat Har-Tru ook op dit vlak efficiënt en veilig opgesteld is.

De integratie en training van het INDIPA-team vindt voornamelijk plaats door regelmatige teamgesprekken en door een nauwe uitwisseling met het team in de VS.

Resultaat

Snel, efficient en succesvol

Har-Tru kon snel, efficiënt en succesvol starten op de Duitse markt zonder een eigen sales-team op te zetten. Inmiddels heeft Har-Tru zijn activiteiten in Duitsland aanzienlijk uitgebreid en bedient het een groot aantal tevreden klanten.

  • Aanzienlijke uitbreiding in Duitsland

  • Succesvol in verschillende gebieden

  • Snelle groei van Har-Tru

Feedback Har-Tru

“Terugkijkend was het absoluut juist om de samenwerking met INDIPA aan te gaan. We hebben een partner die ons zeer actief, loyaal en succesvol ondersteunt op alle gebieden – en dat is echt veel voor een overzeese vestiging. Hartelijk dank aan het INDIPA-team!”

Algemeen directeur Har-Tru, Pat Hanssen