Skip to main content
Har-Tru Case Study

Case Study: STAKA

Projekt details

Klant

Staka

Onze diensten
  • customer service
  • GmbH oprichten
  • Market entry support
  • Duitse vertegenwoordiging
  • Duits kantooradres
  • marketing support

Het Nederlandse bedrijf Staka ontwikkelt, produceert en verkoopt luiken voor platte daken, in de volksmond “dakluiken” genoemd. Het bedrijf is succesvol in Nederland, is een van de marktleiders en groeit gestaag. 3 jaar voor de start van de samenwerking met INDIPA waren er eerste aanvragen en ook individuele bestellingen uit Duitsland. Op basis van een marktanalyse werd de Duitse markt als zeer aantrekkelijk beschouwd (marktpotentieel, gemiddeld ordervolume, prijsniveau), wat achteraf ook waar bleek te zijn.

Staka-producten vragen om uitleg. Ze worden vaak gepland en aanbesteed door planners of architecten en vervolgens gekocht door dakdekkers, direct of via distributiekanalen. Dit resulteert in de moeilijkheid van distributie op meerdere niveaus en de behoefte aan gekwalificeerd advies van architecten, distributeurs en dakdekkers. Dit advies kon niet vanuit Nederland worden gegeven vanwege het gebrek aan de juiste taalkwalificaties. Bovendien bleek uit de marktanalyse, dat Duitse bedrijven liever contact opnemen met Duitse leveranciers, omdat ze hier geen communicatieproblemen verwachten en ook geen juridische of culturele problemen in het verdere verloop van de zakelijke relatie. Aan het begin van de samenwerking met INDIPA had Staka noch Duitse werknemers noch een Duitse dochteronderneming of vertegenwoordiging.

Impressies

Samenwerking met INDIPA

INDIPA als full-service partner

Staka gebruikt INDIPA als een full-service partner op de Duitse markt.

INDIPA levert het Duitse bedrijfsadres, dat eerst als Duitse vertegenwoordiging, en intussen als maatschappelijk zetel voor de Duitse dochteronderneming wordt gebruikt.

Bovendien fungeert INDIPA als Duits sales-kantoor voor Staka. Dit betekent dat INDIPA-medewerkers vragen van klanten verwerken en alle andere activiteiten (correspondentie, vertalingen, aanmaningen) overnemen die zich voordoen op de verkoopafdeling.

INDIPA fungeert ook als de Duitse interne verkooporganisatie voor Staka. Dit betekent dat INDIPA-medewerkers vragen van klanten verwerken, offertes opstellen en alle andere activiteiten (correspondentie, vertalingen, aanmaningen) uitvoeren die zich voordoen in de interne verkoop.

INDIPA ondersteunt ook marketing, bijvoorbeeld door het herzien van de google adwords campagne, het herzien van productinformatie of het verbeteren van de homepage.

Als persoonlijke Staka-vertegenwoordigers zijn INDIPA-medewerkers verschillende keren op bouwplaatsen geweest om klanten te adviseren of technische oplossingen uit te werken, of als standbemanning op handelsbeurzen.

Daarnaast beschikt INDIPA over een goed functionerend netwerk, zodat juridische kwesties of verzekeringskwesties ook snel en zonder complicaties kunnen worden opgelost.

Natuurlijk zijn de werknemers van INDIPA vanaf het begin intensief getraind en wordt hun kennis voortdurend op niveau gehouden – net als bij onze andere vaste werknemers. Regelmatige gesprekken en persoonlijke bezoeken aan het hoofdkantoor in Oosterhout dienen dit doel. Naast de operationele zaken van het dagelijkse bedrijf, wordt ook de omgang met de Duitse markt voortdurend verbeterd.

Resultaat

Snelle en succesvolle uitbreiding op de Duitse markt

Staka kon de uitbreiding van haar sales-actviteiten op de Duitse markt snel opstarten. Het tijdrovende en kostbare opzetten van een eigen infrastructuur viel weg. Vanuit het oogpunt van haar klanten, is Staka volledig en professioneel vertegenwoordigd op de Duitse markt, met een hoge mate van flexibiliteit en lage vaste kosten. Staka is succesvol op de Duitse markt. 

  • All-round vertegenwoordiging op de Duitse markt

  • Hoge mate van flexibiliteit

  • Succesvol op de Duitse markt

Feedback STAKA

“INDIPA organiseert onze volledige Duitse klantenservice. INDIPA is geïntegreerd in onze eigen organisatie en draagt bij aan het professionele imago dat we graag willen hebben. Het is indrukwekkend hoe flexibel en toch professioneel INDIPA is. De samenwerking heeft geleid tot een sterke groei van de verkoop in Duitsland, en het succes dat we hebben, bewijst dat we de juiste beslissing hebben genomen!”

Algemeen directeurt Staka, Eric Masclee